İstanbul’un En Gözde Semtleri

İstanbul’un En Gözde Semtleri

İstanbul, Türkiye’nin en yaşanması gereken ama aslında yaşamanın en zor olduğu, ne onunla ne de onsuz şehri. İstanbul, sınırsız sayıda güzelliğe, tarihe, hikâyeye, tecrübeye ev sahipliği yaparak adeta tek bedende toplamaktadır. Boğaz manzarasını görmek bile bambaşka kapılar açıyor insanın zihninde. Bir de sayısız tarihi olaya, yaşanmışlıklara sahip olan birbirinden güzel semtleri var. Galata, Kadıköy, Balat, Cihangir, Beyoğlu,…. Özellikle şehir dışından gidenlerin en merak ettikleri semtler buralar. Hepsi birbirinden fazla sayıda etkinlik barındırıyor. Mesela, Ankara’da yaşayan çoğu kişi deniz olmaması, yapacak bir şey bulamamaları gibi şeylerden şikâyet eder ve İstanbul gibi şehirlere kaçamak yaparlar. Sizin de kafanızda böyle düşünceler uçuşuyorsa hemen bir İstanbul Ankara uçak biletlerinden bir uçuş arayarak, İstanbul’a uçak bileti alabilirsiniz.

Bileti aldınız ve nereye gideceksiniz, ne yapacaksınız henüz bilmiyorsanız veya bu kadar seçenek arasında kafanız karışıksa bu yazımızı okumaya devam edin.

Galata Kulesi

Kadıköy

İstanbul’un kendi içinde ayrı bir şehri olan Kadıköy, insan çeşitliliğinin en fazla olduğu yerdir. Kadıköy’den neredeyse hiç çıkmadan hayat sürdürülebilir diyebiliriz. Herkese hitap eden kafeleri, butikleri, doğası ve Moda Sahili. Bambaşka bir dünyaya açılan kapıdır Kadıköy. Gezilecek çok sayıda yeri vardır. Mesela; Süreyya Operası, Moda Sahili, İstanbul Oyuncak Müzesi. Kadıköy Boğa Heykelinin önünde fotoğraf çektirdikten sonra Moda Sahili’ne doğru uzanıp enfes deniz manzarası eşliğinde bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Bu manzara sizi İstanbul’un keşmekeşliğinden bir an içinde olsa uzaklaştıracaktır. Bir de Asuman’a gidip hayatınız en lezzetli çikolatalarını yemelisiniz. Kendinizi kaybedeceğiniz bir lezzetle tanışmaya hazır olun.

Kadıköy’ün kalbi sayılan Moda ise İstanbul’un yaşanabilir semtlerinden birisidir. Moda’ya ulaşım yollarından isterseniz Kadıköy sokaklarını keşfederek isterseniz tramvay ile yapacağınız bir yolculuğu tercih edebilirsiniz. Aslında tam merkezde olmasına rağmen kendi içinde bir sakinliği vardır Moda’nın. Modern veya tarihi birçok farklı tarzda evler bulabilirsiniz. Bunun yanında herkese hitap eden geniş çerçeve lezzet durakları yer almaktadır. Moda’nın gece hayatı da diğer semtlerden aşağı kalır değildir.

Beyoğlu

Hala koca bir tarihin yaşadığı ve sizlere de tarihi yaşatan nostaljik bir ilçe. Beyoğlu Çikolatacısı, kayboldukça daha da farklı kapılara açılan ara sokakları ve tabiki Galata Kulesi. Sevdiğiniz kişiyle çıkarsanız eğer ömür boyu ayrılmayacağına inanılan İstanbul’un imzalarından bir yer. Bunun dışında Madame Tussaud İstanbul Balmumu Müzesi, en eski ve tarihi binaların olduğu rengârenk Fransız Sokağı, St. Antuan Kilisesi, Pera  Müzesi, sanatseverlerin uğrak noktası İstanbul Modern. Konaklama seçenekleriniz arasına Beyoğlu’nun tarihi otellerini ekleyebilirsiniz.

Bunları sayarken İstanbul’un 24 saat yaşayan, herkesin kendisi için bir şeyler bulabileceği İstiklal Caddesi. Tarihi tramvayın da size eşlik ettiği İstiklal Caddesi ve ara sokaklarını, tarih kokan pasajlarını görmeden dönmemelisiniz.

Yine buralara gelmişken, son yılların popüler duraklarından olan Karaköy’ün tablo gibi duran sokaklarına uğramayı ve genelde bohem tarza sahip kafelerinde bir şeyler yiyip içmeyi atlamayın.

Buralardan sonra Cihangir’e geliyoruz. Yazarları, yönetmenleri ve oyuncuları bulabileceğiniz İstanbul semtlerinden. Entelektüel bir yapısı olan Cihangir’in yine bu tarzdaki cafe, restoran ve butiklerini gezebilirsiniz. Aynı zamanda fotoğraf çekmeyi sevenler, özellikle buralardaki antika dükkânlarında çok güzel fotoğraflar yakalayacaklardır. Konaklama hususunda buradaki butik otelleri tercih edebilirsiniz.

Balat

Balat, her İstanbul fotoğrafında gördüğünüz o renkli ve tarihi binaların yer aldığı semtimizdir ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindedir. Osmanlı döneminde Gayrimüslimlerin ağırlıkla yaşadığı ve bu nedenle çok kültürlü İstanbul’u en çok hissedebileceğiniz yer burası. Dizi ve film çeken insanların öncelik verdiği yerlerdendir, sonsuz sayıda dizi ve filme tanıklık yapmıştır. Balat, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden birisidir de aynı zamanda. İstanbul’un farklı konseptteki cafeler ile en farklı tarzdaki takı ve butikler yer almaktadır. Fener Rum Kilisesi ile Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi de buradadır.

Adalar

İstanbul denilince Adalar’dan bahsetmemek olmazdı. Aslında dokuz adet adadan oluşmalarına rağmen sadece şu adalarda yaşam vardır: Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada ve Sedefadası. Adalar’da birbirinden çok tarihi yapı, bazı edebiyatçıların evleri, Adalar’a özgü lezzetler ve aktiviteler bulunmaktadır. Adalar’da yapılacak en güzel aktivite ise sokaklarında kaybolarak gezmek, bisiklet sürmektir. Çünkü buralarda kendinizi sınırlarsanız eğer çok sayıda güzellikten mahrum kalabilirsiniz. Merak etmeyin, Adalar’ın hiçbiri o kadar büyük olmadığı için yürüyerek veya bisikletle gezmek mümkün. Şehrin keşmekeşinden uzaklaştığınız Adalar’da kendinizi sakinliğe bırakın. Eğer Adalar’a yazın giderseniz, denize girebileceğiniz çok sayıda koy bulunmaktadır. Reşat Nuri Güntekin’in evini, Adalar Müzesi’ni, Aya Yorgi Kilisesi’ni, Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi’ni de listenize ekleyin.

Nişantaşı

İstanbul’un en şık semtlerinden birisidir Nişantaşı’dır. Lüks mağaza ve restoranlarında yer aldığı binaları ile sokaklarıyla şehrin farklı bir yüzünü ortaya çıkarır. Dünyanın en ünlü markalarına ait mağazalar ile yine lüks tasarım butikleri gezerek, buralardan alışveriş yapabilirsiniz. Alışveriş molası vermek isterseniz şık restoranlar ve cafelerde oturabilirsiniz. Maçka Parkı’nı da bünyesinde barındıran Nişantaşı, İstanbullu insanların özellikle pazar pikniklerinin, akşamları arkadaşlarla çimlere yayılmanın ilk adreslerinden birisidir.

Beşiktaş

Beşiktaş, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden ve mavi ile yeşili buluşturan, en popüler ve merkezi ilçelerinden birisidir. Kadıköy’den bir vapura binip Beşiktaş’a gelebilirsiniz. Beşiktaş aynı zamanda, İstanbul’un en kolay ulaşım sağlanabilen ilçelerinden birisidir. Onlarca yeme içme seçeneği, sahili, kültürel aktivitesi ile devamlı yaşayan bir ilçedir. Bebek, Arnavutköy, Etiler, Levent gibi İstanbul’un en yaşanabilir semtleri de İstanbul’a bağlıdır. Beşiktaş Sahili, Beşiktaş Çarşısı, Kahvaltıcılar Sokağı ilk önce görülmesi gereken yerlerindendir. Özellikle Kahvaltıcılar Sokağı Anadolu’nun her çeşit kahvaltı çeşidini bulabilir, mükellef bir kahvaltı sonrası Beşiktaş Çarşı’da gezintiye çıkabilirsiniz. Dinlenmek için ise Beşiktaş Sahil’de yer alan cafelerden birisinde oturabilirsiniz. Çırağan Sarayı, Ihlamur Kasrı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı da yine Beşiktaş’ta yer almaktadır. Yine Abbasağa Parkı, İstanbullu insanların ufak bir mola verdikleri yerlerdendir. Beşiktaş aynı zamanda birçok üniversiteyi de barındırması nedeniyle öğrencilerin de yoğun olduğu bir ilçedir. İstanbul’a geldiğinizde konaklamak için Beşiktaş’ta bulunan çok sayıda otelden birisini tercih edebilirsiniz.

Beşiktaş’a bağlı olan ve en güzel İstanbul manzarasına sahip semtlerden birisi Ortaköy’dür. Kumpircilerin, el iş tezgâhlarının süslediği Ortaköy Çarşı’nın sonunda enfes bir İstanbul Boğaz manzarası ile karşılıyor sizi. Martıların uçuştuğu, insanların dinlendiği kaçamak noktalardan birisi; herkesin bildiği ama yine de kendinizi özel hissedileceğiniz bir nokta. Ortaköy aslında çok şık ve harika manzaralara sahip restoranlara da ev sahipliği yapmaktadır. Bir akşam Ortaköy’ün size sunduğu İstanbul Boğaz manzarası ile yemek yiyebilirsiniz. Bu arada Ortaköy’den düzenlenen Boğaz turları da bulunmakta, hatta dolunay gibi zamanlarda özel olarak da düzenlenen bu turlarla İstanbul’u bir de deniz yolundan görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir